torsdag 30 maj 2013

Små svarta moln


Det finns personer som känns som små, eller stora, svarta moln. Det är personer som jag har väldigt svårt att förstå. Dessa små moln har väldigt svårt att sätta sig in i andras situation och utgår alltid från sig själva. De saknar förmågan att lyssna på sina medmänniskor och ta hänsyn till deras känslor och behov. De inser inte hur deras agerande påverkar andra och hur de som blir drabbade av deras okänslighet mår i själen. Det kan vara väldigt, väldigt svårt att blåsa bort eller skingra ett litet svart moln. Det skymmer och skuggar det fina i livet vilket påverkar livssituationen negativt.
Jag tycker det är en väldigt sorglig situation där de inblandade drabbas på olika sätt. Det lilla svarta molnet är ofta omedveten om hur det uppfattas av sin omgivning och den som försöker leva under det svarta molnet känner ofta en maktlöshet över sin situation. Det är svårt, nästan omöjligt, att ändra på en person som inte själv ser sina brister. Det hjälper oftast inte heller att försöka ändra sitt förhållningssätt till ett litet svart moln då det med tiden skuggar för mycket.
Om du lever livet under ett litet svart moln så är den bästa lösningen, enligt mig, att ändra position. Att hitta en annan väg i livet dit molnet inte når. Det är inte alltid lätt, men att leva i skuggan av ett svart moln är värre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar