tisdag 7 maj 2013

Förväntningar




Hur vi upplever livet beror till stor del på våra förväntningar. Förväntningar på livet, andra personer men framförallt kanske på oss själva. Vi har en bild av hur vi vill att livet ska vara och ju mer den bilden stämmer med verkligheten desto bättre mår vi troligen. Om vi nu inte mår så bra kanske det inte alltid är livet det är fel på utan vår egen bild av hur livet bör vara. Vi kanske alla behöver vara lite snällare mot oss själva och se livet för vad det verkligen är och inte ha så höga förväntningar.
Med det menar jag inte att vi ska lägga ner våra ambitioner, drivkrafter eller sluta skapa mål för oss själva, absolut inte! Men ibland kan vi behöva se livet mer som det är och tillåta oss att njuta av de enkla sakerna. Även om vi har stora planer så kan det vara de små sakerna i vardagen som gör oss lyckliga. Vi kan ändå nå våra mål, men jag tror vi är lyckligare under tiden om vi sänker förväntningarna på oss själva och istället lyssnar på vad vi mår bra av.
Att acceptera livet så som det är och forma sin bild utifrån de förutsättningarna. Då tror jag livet blir lyckligare och vi blir mer harmoniska.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar