tisdag 31 december 2013

Gott slut, Gott nytt

Sista dagen på året är här. Det har varit ett fantastiskt år på många sätt. Nytt jobb, dotter som börjat högstadiet, strålande sommar, badrumsrenovering, nytt jobb för maken, fantastiska samtal med sonen... Listan över positiva minnen är lång. Inte minst min inre resa som tagit stora kliv under året. Men som alltid i livet finns det mindre positiva minnen också. Jag bär dessa prövningar sida vid sida med de positiva för det ena kan inte finnas utan det andra. Inför det nya året ska jag fortsätta försöka stärka de positiva delarna så att dessa får större plats. Lyssna ännu mer till mitt hjärta och våga ta de rätta besluten även om de inte alltid är de enkla. Jag tar med mig Robin Sharmas ord in i 2014 "Hur ditt liv ser ut avgörs till syvende och sist av vilka val du gör och vilka beslut du fattar, allt från yrkesval till böcker du läser, hur dags du stiger upp på morgonen och vilka tankar du tänker under dagen. Om du ständigt utnyttjar din viljestyrka till det yttersta genom att fatta de beslut som du vet är de riktiga, istället för de enkla, kan du ta tillbaka kontrollen över ditt liv."
"Ett medvetet, lyckligt och rikt liv bygger på egna val och är inte styrt av slumpen. För att få det liv vi önskar måste vi handla!"

Med detta önskar jag er ett gott slut på 2013 men framförallt ett fantastiskt 2014!
Stor kram 

söndag 29 december 2013

Nystart



Lediga dagar. Efter julens smått hysteriska dagar har lugnet lagt sig. Dagarna känns lediga och jag har möjlighet att välja lite själv vad jag vill göra. Underbart. Det skapar tid för läsning, eftertanke och känslor. Det känns alltid lite magiskt när vi står inför ett nytt år. Som om vi har chans till en nystart. Den möjligheten har vi givetvis hela tiden, varje dag /timme är en en nystart, men nyåret känns extra tydligt. Nyårslöften skapas, förhoppningar väcks och förväntan om "ett bättre liv" ligger i luften. Jag känner det också. Jag summerar 2013 och skapar förhoppningar för 2014. Inga nyårslöften dock, mina förhoppningar handlar inte om krav och prestation utan om att känna efter. Lyssna inåt och ta hand om mig själv på bästa sätt. Att göra mer av det som får mig att må bra. 2013 var ett händelserikt år på många sätt och avslutades med en ganska tuff höst. Nu har jag och min familj landat i några dagars ledighet och vi känner alla ett lugn, det lugn vi saknad den senaste tiden. Den känslan vill jag ta med mig in i nästa år. 2014 ska bli ett förvaltande år, jag ska förvalta och vårda allt det fina i livet. Ibland behöver vi "bara vara" i livet och det är precis vad jag önskar mig framöver. Att bara vara i mitt fantastiska liv.

lördag 14 december 2013

Viktigt


Vad är viktigt? Sju sorters kakor på kalaset? Både kola o knäck till jul? Topp-städat i varje vrå? Hemlagade köttbullar, heminlagd sill och egen korv på julbordet? Det är givetvis upp till var och en att avgöra. Själv har jag mer och mer insett vad som är viktigt för mig. Att spendera tid med de jag älskar, skapa lugn och harmoni runt mig och min familj. Det är viktigt för mig. Att hinna se, känna, uppleva och njuta av mina barn, min man och mig själv. Att finnas för mina vänner och vara en del av deras liv. Det är värdefullt. Det betyder något. Så vad gör då en köpe-kaka eller så på kalaset, när rummet är fullt av kärlek och värme! 

fredag 13 december 2013

Omvälvande



Ibland kommer alla känslorna på en och samma gång. Den senaste tiden har varit lite så. På ett sätt tycker jag om det men på ett annat sätt är det lite jobbigt. Jag känner mycket och starkt. Jag är en person med engagemang vilket jag även känner. Jag är glad och tacksam över min förmåga att känna, det berikar på många sätt. Men ibland blir det lite mycket och då tar det energi. När glädje, förväntan och lättnad, varvas med oro, ilska och frustration kan det lätt bli lite mycket av det goda. Det tömmer energidepåerna väldigt fort och tröttheten blir påtaglig. Men nu ser jag lugnet komma med mindre känslostormar och mer harmoni. Julen ska i år firas så mjukt och lugnt som möjligt. Energidepåerna ska fyllas till bredden. Det ser jag fram emot. 

torsdag 5 december 2013

Dubbla känslor


I går ledde jag mitt sista pulsmedelpass för terminen. Det var förknippat med dubbla känslor eftersom uppehållet den här gången blir det längsta jag haft som ledare - en hel termin. Jag var lite fundersam innan på om jag skulle känna ånger inför mitt beslut när dagen väl var här. Men nej, det gjorde jag inte. Visst känns det lite sorgligt och när motionärerna uttryckte hur mycket de kommer sakna mig var tårarna nära. Men det kändes ändå skönt, skönt att beslutet är taget, skönt att ta ett kliv åt sidan en stund, skönt att få styra min tid och min träning framöver. Efter söndagens medelpass lägger jag den röda dressen i vila ett tag för att utforska andra marker och få tid att lära mig mer om yoga och mindfulness. Ser verkligen fram emot detta nya, även om saknaden att stå mitten kommer kännas...

onsdag 4 december 2013

Livet återvänder


Äntligen börjar harmonin och balansen komma tillbaka. Renoveringen har städats ut, bara lite småfix kvar och jag börjar få tillbaka mitt hem. Känslan är obeskrivlig. Förra veckan avslutades med strul som resulterade i att jag blev argare än jag varit på länge. Det suger fullständigt kraften ur kroppen att känna frustration och ilska samtidigt som man bor i ett renoveringskaos. Jag är totalt urlakad men numera lycklig att det är över. Jag är väldigt stolt och glad över vårt nya, superfina badrum och ska spendera många mjuka timmar där inne. Varma duschar och doftande krämer ska ge mig tillbaka harmonin. Mot julefriden.