onsdag 14 januari 2015

När kroppen svarar


Jag har alltid tränat. Jag tycker helt enkelt att det är väldigt roligt! För ett år sedan började jag min kurs i Ashtanga-yoga. Jag hade då övat yoga hemma en del och kände att jag ville lära mig mer. Efter att ha läst på lite om olika yoga-former föll mitt intresse för Ashtanga. Sagt o gjort, jag anmälde mig till en kurs och älskade det från första stund. Känslan av energi som flödar genom kroppen blandat med ett mjukt lugn är fantastisk.Samtidigt är det en enorm utmaning. Yoga är svårt och vissa övningar känns ouppnåeliga, men jag har också lärt mig att med mod och fokus kommer man långt. Kroppen klarar mer än vi tror.
Det fantastiska är att jag känner skillnad. Dels i form av att övningarna går lättare, men även i min vardag. Kroppen svarar på yoga-träningen och jag upplever en stabilitet och kroppskännedom som jag inte haft tidigare. Jag är mer medveten om hur min kropp mår och vad den behöver.
Yoga-träningens effekter spiller även över på min övriga träning där jag, i vissa avseenden, känner mig starkare men framförallt tränar jag mer kroppsmedvetet vilket gör även den tuffa fysiska träningen säkrare.
Det är en härlig känsla när kroppen svarar och jag kan känna effekterna av träningen. Den känslan önskar jag alla fick någon gång!

Kram /M

1 kommentar:

 1. Det är det som är kicken.
  Som gör att man vill mera.
  Så häftigt när man börjar känna sin kropp och sin själ. Och vet vad som behövs.

  Inspirerande skrivet, fick lust att kasta mig på mattan en stund.

  Kram J

  SvaraRadera