onsdag 29 januari 2014

Här och nu


Ibland är det lätt men emellanåt är det svårare. Jag tänker på det här med att njuta av nuet. Att se glädje och känna tacksamhet över att finnas i denna stund, detta ögonblick. Att uppleva njutning och välbefinnande över att detta är min stund, här och nu. Ibland vill man att stunden ska fortsätta förbi så att en ny bättre stund kan komma. Att det som är här och nu snabbt ska bli där och då. Utmaningen i dessa stunder är att tillåta sig känna det man känner. Att inte dömma sig själv utan vara förlåtande och framförallt accepterande. Alla stunder är inte fantastiska, en del bara är och vissa stunder är till och med riktigt dåliga. Men det är väl det som är livet i all dess härlighet. För rätt som det är så är den där igen, stunden då harmonin sköljer genom själen och lyckan känns i varje cell. Plötsligt är här och nu bästa stunden som finns.

tisdag 28 januari 2014

Tid


Läste i en barnbok om en intressant tanke kring tiden. Huvudpersonen i boken, ett barn, var frustrerad över att klockan hela tiden var mycket, att allt roligt och mysigt hela tiden måste sluta för att det var sent. Barnet försökte då gömma klockan för att på så vis kunna fortsätta mysa eller leka även när klockan blev mycket. Det hon sedermera lärde sig var att klockan är endast en pryl som visar tiden, tiden däremot tar aldrig slut. Den tanken kring tiden ger ett helt nytt perspektiv. Varför stressa och jaga upp sig för att klockan visar sängdags? Tiden räcker, den tickar på i all oändlighet. Den har ingen början och inget slut. Vad vi sen gör med tiden är upp till oss, men slut tar den inte.
Det är ett perspektiv som inte alltid fungerar praktiskt, men tanken är stimulerande och skapar nya möjligheter. Vi har inte för lite tid, vi har många saker och uppgifter.

torsdag 23 januari 2014

Samla ihop

Jag försöker samla ihop mig. Känna innåt och försöka lyssna till själen. När mår jag bra? Vad stimulerar harmoni, glädje och välbefinnande hos mig? Jag försöker utvärdera vad jag ska ha kvar i mitt liv för att det ska vara där och vad som finns där för att jag tror det ska vara det. Bloggen har varit en sådan sak som utvärderats hos mig. Jag har försökt känna efter med både sinnet och själen huruvida bloggen finns i mitt liv för att jag verkligen vill eller för att det "blivit så". Jag har ärligt inte kommit till något beslut. Och ibland är det inte lätt. En del inslag i livet är där för att jag vill men ibland är jag inte lika säker på min sak. Bloggen är en sådan plats. Vissa dagar är det befriande att skriva. En chans att reflektera över livet, både i stort och smått. Andra dagar känns det lite mer som prestationsångest och en form av tvång. Då är det inte lika stimulerande. Nyckeln här är kanske att tillåta det få vara så som det är. De dagar det känns skönt och bra att skriva gör jag det. Dagar det inte känns lika bra låter jag helt enkelt bli och det är ok det med. För mig är det viktigt att den här platsen är kravlös, tyvärr fäller jag krokben på mig själv då det är jag som ställer kraven. Då kan detta vara en bra plats för övning i att vara mer tillåtande och förlåtande mot mig själv och min prestation. Så jag kommer fortsätta titta in och skriva, för att jag vill, inte för att jag måste.

lördag 4 januari 2014

Mänsklig värme

                       
   
En fördel med lediga dagar är att man hinner umgås. När vardagen rullar på är det svårt att hinna med hur gärna man än vill. De här sista dagarna på ledigheten går just i samvarons tecken. Det är mysigt att  vara med sina nära och kära. Släkt som vi träffar för sällan, vänner vi önskar hinna umgås med oftare och inte minst varandra! Vi som familj har njutit hela ledigheten av att få vara tillsammans så mycket och tanka kärlek av varandra. Underbart! Släkt och vänner har också hunnits med och kommer hinnas med de närmaste dagarna. Känner tacksamhet och ödmjukhet inför all kärlek och alla fina människor i mitt liv! 

onsdag 1 januari 2014

Bäst och sämst


Nyårsafton. En kväll full av skratt, mat, samtal, bubbel, musik, raketer och kramar. Under kvällen fick var och en säga det bästa och det sämsta från 2013. Det var gripande och givande att ta del av en kort summering från allas liv det gångna året. Det var ett skönt och effektivt sätt att se sitt eget liv och sina egna insikter i kortform. Ett inslag som jag uppskattade mycket och kan rekommendera.