måndag 30 september 2013

Trött

Har de senaste dagarna känt mig så otroligt trött. Det är en känsla som jag, och säkert många med mig, inte gillar. Jag är en ganska intensiv person som gillar full fart vilket gör att trötthet nästan kan kännas som ett sjukdomstillstånd. Så den här veckan är målet att komma isäng tidigare och försöka ta det aningen lugnare på kvällarna, utöver träningen förstås. Träningen skänker så enorm glädje och energi så den vill jag inte vara utan.
Jag vet inte varför tröttheten just nu känns så stark, men det är väl så, livet går i vågor. Vissa perioder finns det oändligt med energi och andra perioder räcker den inte till alls. Men med vila ska jag få tillbaka energin igen. Hoppas ni alla känner er starka och fulla av energi.

fredag 27 september 2013

Skönt flow


Livet och dagarna går upp och ner, det är väl känt. De senaste dagarna har jag varit inne i ett skönt flow. Visserligen har jag känt mig lite trött men det har ändå inte stört den sköna och varma känslan jag har. Jag njuter varje minut av harmonin som strömmar genom kroppen och det känns som en varm sol har lagt sig tillrätta i mellangärdet. En mycket uppskattad känsla som jag är väldigt tacksam för. Nu försöker jag behålla känslan genom mindfulness, yoga, promenader och träning. Allt som jag mår bra av och känner lycka när jag utför. Hemma försöker jag vara ännu mer närvarande i mina relationer vilket stimulerar känslan av välbefinnande ytterligare.
Det har varit händelser runt omkring mig som stört harmonin men då jag inte varit direkt drabbad har jag lyckats bibehålla mitt inre flow vilket är, för mig, en enorm framgång. Jag har tidigare haft väldigt lätt att totalt gå in i och nästan ta över känslan för mina vänner när de mår dåligt. Att jag nu har lyckats känna ömhet och empati i hjärta och själ utan att totalt låta dessa känslor ta över mitt eget inre är en stor seger. För mig är detta ett bevis på att mental träning kan ge stora resultat och det är väl värt att lägga energi på.

måndag 23 september 2013

Höst



Jag älskar hösten och de senaste dagarna har hösten visat sin absolut bästa sida. Hög klar luft som väcker själ och hjärna vid inandning. Luften känns frisk och krispig, färgerna är underbart vackra och temperaturen behaglig. Jag försöker njuta så mycket jag kan. Önskar dock jag hann vara ute och njuta mer. Tiden räcker inte riktigt till, men jag försöker ta tillvara de tillfällen jag får. Välkommen härliga höst.

fredag 20 september 2013

Träning



Jag försöker träna något mentalt varje dag. Mindfulness, yoga, läsa inspirerande böcker eller helt enkelt bara ge mig själv en paus. Det är så skönt och livgivande.
Men jag älskar ju även den fysiska träningen. Endorfinerna sprudlar och rörelseglädjen känns i varje cell. Den här hösten har vi gått ihop en liten grupp tjejer och delar på en PT ett pass i veckan. Så otroligt roligt. Att vara den som blir påhejad och utmanad istället för tvärtom. Jag älskar att leda och inspirera mina motionärer, det ger en alldeles speciell tillfredställelse av träningen. Men att få fokusera helt på sin egen träning och dessutom bli peppad av någon är väldigt roligt. Kravlöst på något vis. Det handlar bara om mig och min egen upplevelse. Jag hoppas innerligt att mina motionärer upplever något liknande när de tränar med mig. Det är en fantastisk känsla.

onsdag 18 september 2013

Tillfreds?


Mycket är bra. Det mesta är bra eller väldigt bra. Men några bitar vill inte riktigt ligga på plats vilket skapar en känsla av otillfredställelse. Samma tjat varje dag. Samma konflikter och samtal. Vet att det går över. Vet att min envishet och samtalen kommer ge resultat. Önskar dock det gick lite fortare. Det är inga stora saker utan små och egentligen obetydliga. Men de lyckas ändå skapa en viss frustration som jag hellst vore utan. Önskar mig harmoni och känsla av att vara tillfreds. Alla minuter, alla dagar. Vad är det man säger? Sikta mot stjärnorna och landa på månen... Så jag fortsätter sikta mot ett liv med total harmoni.

söndag 15 september 2013

Kärleks-bubbla


Ett dygn. Ett dygn av samtal, reflektion, kärlek och vila. Ett dygn helt ostörda med bara varandra. Det är så otroligt värdefullt. Allt som inte hinner sägas eller reflekteras kring när vardagen tar över. Det är underbart att ta del av samt delge tankar och känslor med den viktigaste personen på jorden. Att hinna se varandra och mötas ända in o själen. Värmande, energigivande och befriande. 
Jag älskar dig och vår tid tillsammans! 


fredag 13 september 2013

Släppa taget

Att släppa taget om en tanke är väldigt svårt. Den växer sig lätt väldigt stor, så stor att jag till sist befinner mig mitt i tanken, totalt omsluten. Tankarna kommer dessutom automatiskt och är sällan något jag styr.
Nyligen tog jag till mig en fantastisk reflektion kring tankar som hjälper mig mycket. Tankar är luftiga och utan kropp, som moln, och föränderliga. Tankar har bara makt över oss om vi investerar kraft och engagemang i dem. Låt tanken komma, utan att investera kraft i den, och låt den viktlöst flyga vidare. Mitt Jag är fylligare och kraftfullare än någon tanke och genom fokus på andningen och nuet kan tanken upplösas utan svepa mig med sig. Oerhört befriande.

tisdag 10 september 2013

Vänner


Jag har fantastiska vänner. Några har varit med mig många år, andra har precis kommit in i mitt liv. Jag har inte behov av många vänner, tvärtom, jag har hellre några få men kära. Och de vänner jag har är verkligen kära, de fyller mitt hjärta. De finns när jag behöver tröst, stöd eller pepp. De finns där när jag vill dela min sprudlande lycka eller prata om allt och ingenting. De ser mig, bekräftar mig och finns nära mig. Det fina är att de även låter mig finnas där för dom. De låter mig trösta, stödja och peppa. De låter mig få dela dera sprudlande lycka och de pratar om allt och ingenting. Detta inlägg är en hyllning till er - ni är värdefulla, tack för att jag får vara en del i ert liv!

måndag 9 september 2013

Rensa luft


Att bära på tankar och känslor utan att förmedla dem kan kännas tungt. Det kan vara en liten sak som i tystnaden växer sig större och större, helt i onödan. Då växer oron och frustrationen inombords som i sin tur riskerar att komma ut vid fel tillfälle och mot fel personer. Allt detta vet jag och ändå blir det så ibland. Ibland, tack och lov väldigt sällan, finner jag mig själv i en situation som utvecklats åt helt fel håll. Dels beroende på mig men även beroende på andra omständigheter. Svårigheten är då att på ett bra och konstruktivt sätt ta sig ur den situationen, vilket är enda vägen för att alla ska må bättre. Flera omständigheter kan leda till att en lösning infinner sig så att tankarna och känslorna får en bra väg ut. Det är enormt befriande när detta sker. Ingen mår bra av att bära känslor och tankar inom sig, det är mycket bättra att vara ärlig mot både sig själv och sin omgivning. Det håller luften ren och andningen lätt. Så nu fortsätter vi den mjuka och sköna vägen fram med lätt luft i lungorna.

lördag 7 september 2013

Välja



Många val har gjorts i veckan, både stora och små, enkla och svåra. Det har handlat om aktiviteter, förhållningssätt, engagemang, samtal, praktiska göromål, uppfostrande vägledning, vad som bör sägas och mycket mer. Gemensamt för alla val, oavsett om det avsett känsliga beslut eller enklare lösningar, är att magkänslan styr mycket. Magkänslan tillsammans med intellektet brukar ge en bra guidning när val ska göras. Det är viktigt att lyssna på både kroppen och själen. Familjen och vännerna är viktiga för att hjälpa oss se situationen från olika vinklar och därmed öka chansen att valet blir det bästa. Jag har den här veckan både känt mig betydelsefull i andras val och fått fantastiskt stöd och vägledning av andra i mina egna val. En väldigt annorlunda vecka avslutas med en trygghet om att allas våra val denna vecka är väl avvägda och de absolut rätta för stunden.

torsdag 5 september 2013

Acceptera



De senaste dagarna har varit fulla av känslor som svajat upp och ner, förvirring, besvikelse, mer förvirring, ilska, förvåning, förundran, förståelse, tröst och mycket mer. Jag har väldigt lätt att rida med i känslovågorna istället för att stå vid sidan och titta på. Ofta finner jag mig mitt i stormen totalt uppfylld av känslan för stunden. Då är svägningar väldigt påfrestande. Till sist blev det för mycket, det brast och tårarna kom. Jag upplever nu att jag har kapitulerat. Det blev för mycket, jag får acceptera att situationen är ogreppbar och fokusera på annat. Vilken skön känsla! Lugnet lägger sig sakta inom mig och andningen är lättare. Glädjen tar mer plats igen och livet känns lättare.
Vad det blir av allt det andra vet jag inte och just nu spelar det ingen roll. Det kommer bli bra på något vis och fram till dess lägger jag det åt sidan för att ge plats åt fina vänner, kärlek, glädje, värme och mjukhet.

onsdag 4 september 2013

Besviken



Har de senaste dagarna upplevt en känsla av besvikelse. Dels på mig själv, med facit i hand önskar jag att jag agerat annorlunda, med mer kraft och tydlighet. O andra sidan är jag besviken på andra runt omkring som inte tagit tag i eller informerat. Har svårt att dela med mig av denna besvikelse och stannar därför med detta. Återkommer.