söndag 25 september 2011

Förändring


De senare inläggen har handlat mycket om att säga nej, att tiden inte räcker till och om hur jag slits mellan olika roller. En anledning till att bloggen legat nere så länge är att jag inte mått bra. I somras blev det för mycket och kroppen sa ifrån. Jag stod på stan i Göteborg och plötsligt rann kraften ur mig, jag bokstavligt kände hur jag blev blek, benen blev till gelé och världen snurrade. Kallsvetten rann och paniken pockade på. Hur skulle jag ta mig från Göteborgs innerstad till hotellrummet?!?! Kan jag lyfta fötterna eller faller jag ihop om jag rör mig?
Jag lyckades ta mig till hotellrummet, minns knappt hur detta gick till, tog mediciner mot magkatarr och kröp ner i sängen.
Efter denna händelse var jag dålig i nästan 3 veckor med kraftlöshet som kom och gick, rejäl magkatarr och allmänt hängig och nere.
Detta tydliggjorde det jag redan visste, jag måste dra i bromsen. Jag pressar mig för hårt. Även om det mesta är roligt så är det dags att göra något!
Sommaren gick och mot slutet av sommaren var jag på en föreläsning som öppnade mina ögon på riktigt. Ibland får man höra exakt rätt saker vid exakt rätt tidpunkt i livet och det här var ett sånt tillfälle. Efter, eller snarare mitt under, föreläsningen visste jag vad jag behövde göra. Jag måste säga nej till några av mina uppdrag. Jag måste ta ansvar för mitt liv och min hälsa i första hand!
Så nu blåser förändringens vindar, jag har meddelat min uppsägning som styrelseordförande och kommer kliva av styrelseuppdraget under hösten. Skolrådet har numera en tom plats och vickariepassen på Friskis och Svettis är begränsade till max ett per vecka. Besluten var svåra att ta, särskilt avhoppet från styrelsen, men absolut nödvändiga. Bara av att beslutet är taget gör att trycket i bröstet har minskat något.
Resan mot att finna harmoni fortsätter.

Tillbaka!

Efter ett lååångt uppehåll är jag nu tillbaka. Med tanke på hur många tankar, känslor, frågor, upplevelser mm som jag har inom mig sen senast jag skrev bör inläggen komma betydligt tätare ett tag framöver.
Uppehållet har dock fått mig och inse att jag mår ganska bra av att skriva ner vad som snurrar i huvudet. Att sätta ord på sina känslor och tankar gör gott för själen även om det ibland kan kännas jobbigt att se allt svart på vitt. Grubblerierna minskar och tankarna blir lite klarare när det skrivs ner och eftersom detta är hela syftet med min blogg - att försöka skapa harmoni i kropp och själ, så är det hög tid att ta upp skrivandet igen!